Blogg listad på Bloggtoppen.se

torsdag 5 mars 2009

Okej, så nu ska jag berätta för er vad som hände i onsdags och torsdags förra veckan! Och några andra dagar också förstås :P
På onsdagen var det en gratisklubb i Roppongi som jag, Natta, Erica, Lena och Erika, Nattas kompis på besök från Sverige, tänkte gå till. Vi skulle mötas halv tolv på stationen, och för en gångs skull var jag först på plats, en kvart innan utsatt tid. Annars är jag liksom den alla får vänta på eftersom jag åker med en störd tunnelbanelinje som alltid är sen. Jag tänkte "jippie" för jag börjar må dåligt av att få alla att vänta. Sen kom Natta och Erika på pricken utsatt tid, men Erica och Lena fanns inte att se någonstans. Inte heller efter en kvart, inte efter tjugo minuter och inte efter en halvtimme heller. Efter en stunds lekande i rulltrappan (Nattas otroliga bus-character kom fram, annars är hon alltid så cool) beslöt vi oss för att gå till McDonalds eller något annat i närheten och vänta istället för det började bli kallt. Vi hittade ett Starbucks med en otrolig tidningsavdelning där man fick läsa tidningarna medan man åt och drack lite kaffe. Fyrtio minuter gick, och femtio men inte en livstecken från flickorna. Jag ringde och ringde men hörde bara den fördömda japanska rösten som talade om för mig att det inte gick att ringa numret jag ville. Okej, det är Tokyo som är typ världens säkraste storstad, men det betyder inte att det inte kan hända nåt så jag började bli orolig. Försökte dock att ta det lugnt och tänka att ineting hänt, så vi gick till klubben och försökte komma in. Erika är dock bara arton år så vakten sa nej. Illa för oss. Vi tänkte att vi kanske skulle ha lite mer tur i centrala Roppongi så vi började gå ditåt. Icket icket. Där fanns bara sånna där klubbar jag absolut inte gillar som har svarta inkastare som skriker "Hey baby wanna come in yo?", typ. Så vi fortsatte gå. Och gå. Och gå. På väg mot Shibuya för att hitta en klubb (alternativt bar). Men det var kallt och vi var trötta så istället gick vi till Jonathan's där vi somnade och beställde in mat om vartannat. Notera att sista tåget hade gått, annars hade vi inte suttit där utan åkt hem! Ni kanske tycker att det låter skumt att somna på en restaurang, men det är så det går till i Japan. Här måste man nämligen ta varje chans man får. Sova på tunnelbanan, i bussen, i restaurangen, i baren... alla ställen man kan komma på godkänns för japaner är annars alltid igång dynget runt, typ. Klockan fem åkte vi i alla fall tillbaka till våra guesthouses, utan att Erica eller Lena synts till. Sov bort resten av dagen och gick INTE till skolan (no shit).
Pratade med Erica dagen efter, och här är deras kväll: Till deras rum i guesthouset behöver man ett elektroniskt kort, eftersom dörren låses automatiskt när man stänger den. Det här kortet brukar alltid Lena bära på, men såklart inte den här kvällen. Båda råkade vara ute ur rummet samtidigt, utan att veta det. Lena endast iklädd linne och hotpants eftersom de höll på att göra sig i ordning, när de skulle in igen kom på att "oj, hur ska vi komma in jag har inget kort?" De lånade en grannes telefon och ringde till företaget som äger guesthouset för att be nån komma dit och låsa upp, men svaret blev att de inte kunde låsa upp så sent på kvällen (ca elva), utan Erica och Lena skulle bli tvungna att vänta tills tio morgonen därpå, vilket alltså var nio timmar. Och tänk nu på vad jag har sagt om värme, att det är lika kallt inne som ute... De övervägde ett tag att gå till Roppongi för att försöka hitta oss, men det hade varit ett omöjligt uppdrag, både för att det är stort och för att Lena bara hade innetofflor på sig. Istället sprang de hem till Rose i Lenas klass som bor några minuter ifrån dem med sin man och bankade på dörren tills hon öppnade. Där sov de sedan över i gästrummet. Grejen var att de inte hade några telefoner och inte kan mitt nummer utantill, så de kunde inte höra av sig förrän nästa dag. Kan dock säga att det inte blev nån skola dagen efter för dem heller, haha.
På torsdagen fyllde Lena år, så vi alla samlades på Friday's biffställe för att fira. Jag beställde dock inte biff, utan nachos med smält ost och guacamole... jag kan inte beskriva godheten i det hela när man bara är van vid nudlar och ris. Sen åt jag såklart chokladtårtan som Lena fick i present och sen delade vi en massa på grädde/chokladsås-presenten som Lena fick av personalen. Det var så gott!! Efter att vi ätit gick vi till en engelsk bar där någon engelsman som jobbade var sjukt otrevlig. Han log inte en gång när han tog våra beställningar (så o-japanskt) och när Lena tänkte ett tag på vad hon ville ha (typ fem sekunder) så himlade han med ögonen och verkade tycka det var skitjobbigt. För Rose rann dock droppen över när engelsmannen tvingade Erica att köpa något, annars var vi tvungna att lämna stället. Vi hotade med att gå utan att betala och han sa bara "be my guest, I don't need you anyway". Jag kan inte ens beskriva idiotin i det hela, men ni fattar själva. När Rose bad honom be om ursäkt sa han bara "Why should I do that? I didn't do anything wrong It's you guys who can't follow the rules! You shouldn't care if I'm polite or not!", typ. Nej okej, för kunderna kommer säkert tillbaka om servitören är otrevlig? Alltså helt seriöst, han förstörde hela kvällen. :(
Resten av helgen gjorde jag faktiskt ingenting, jag var alldeles för trött. Plus att jag ska till Disney Land imorgon så jag vill spara pengar. I veckan var jag dock i Kashiwa med Miki, det ligger 1 station härifrån med snabbtåget och kanske 6 stationer ifrån med vanliga tåget. Där finns en massa fina second hand-butiker och allt är allmänt gulligt. Jag köpte en svart klänning med stjärnor på och ett matchande halsband. Ska nog ha det i morgon på Disney Land :) Vi åt middag där också, jag beställde in nåt ris till min mat som råkade ha små vita, en centimeters-fiskar i sig, med ögon!! tror någon att jag ville äta upp dem? Nej, naturligtvis inte!! Soooo nasty!! Jag satt och petade i maten i typ en halvtimme för att få bort alla fiskar. :) Miki sa att "men ögonen är ju nyttiga, man blir smart av dem", men mig kan man inte lura så lätt! Hellre osmart än äta ögon, det säger jag bara!
Annars har jag också varit i Shimo-Kitasawa igen med Natta och Erica. Jag blir galen på det stället, de har smycken (och kläder) i tusental men jag har aldrig nog med pengar för att köpa nåt när jag är där. Jag svär att om jag har pengar sista veckan ska jag dit och shoppa allt jag kan!
Har också varit på på karaoke två dagar i rad efter skolan. Det är nämligen vääääldigt billigt på dagarna. Bara 40 yen/halvtimme vilket är lika med ca 4 kronor. Först var jag där med Miki vilket såklart ägde fett och nästa dag visade jag Natta och Erica stället, som ligger i Harajuku, och Erica fick låtsas vara japan så vi kunde använda Mikis medlemskort! Det enda irriterande med karaoke är att man MÅSTE beställa nåt annars får man inte komma in. Och en dryck kostar ungefär 500 yen. Men ändå. BILLIGT OVER ALL. Måste fler gånger!
Alltså jag är väldigt trött idag så det här inlägget kanske blev ostrukturerat eller konstigt skrivet eller nåt, men ni får ursäkta mig! Bättre dåligt än inget, eller hur? :)
Imorgon är det i alla fall Disney Land så se fram emot att läsa om det :D Jag ska åka järnet med karuseller :D
Mata ne!

3 kommentarer:

  1. OJ OJ Här tror man att man varit med och fostrat seriösa duktiga svenska ungdomar som skall slå världen med häpnad med sitt ansvarstagande sätt och kloka framtoning. Så får man höra om vilda fester i fjärran länder. Och som russin i kakan även SKOLK beroende på vilt uteliv på nätterna. Nu vill jag veta lite hur det går med studierna i Zenrin diktning och Hauki formeringar. En bra blogg om hur Zen mötte Shintoismen väntar vi på hemma i Sverige. Kram på er..... Jan-Ivar

    SvaraRadera
  2. Det är dock inte bara i skolan man lär och utvecklas. Fast visst, ta det försiktigt. Pappa loves you endless. PS det blir säkert lite Shintoism också.

    SvaraRadera
  3. "Och som russin i kakan även SKOLK beroende på vilt uteliv på nätterna"

    Ja då är vi väl alla som små russin!

    SvaraRadera