Blogg listad på Bloggtoppen.se

måndag 22 februari 2010

Treasure Box

Idag råkade jag riva ner en liten skål från en byrå. Innehållet flög ut över hela köksgolvet, men innan jag ens hunnit svära klart så insåg jag att innehållet bestod av mynt! Alltså japanska mynt; yen!
Jag gick upp på mitt rum för att leta något att lägga de små liven i, och fann till min glädje en plåtburk med Hello Kitty på. När jag lyfte på burken märkte jag att det skramlade inuti, så jag öppnade den nyfiket och fann ännu fler yen!

Jag har nu, efter ganska många minuter, räknat allihop och kommit fram till att det är hela 1779 yen bara i mynt! Det är exakt 145,31 kr... varav 29 mynt är 1-yenare, vilket i mina ögon är lika med värdelöst. Vad ska man med 1-yenare till!? 1 yen = ett åttondels öre... sjuuukt drygt.
I alla fall, plåtasken är nu nästan full, så jag får väl ta med mig hela den till Tokyo och hoppas att jag lyckas bli av med dem allihop! Och absolut inte komma hem med fler än jag for dit med!!
Mynt är jobbiga, nästan en av de saker jag ogillar mest med Japan. Man kan ju tycka att ett så pass modernt land skulle ligga liiite längre fram i utvecklingen, och kanske använda kreditkort eller så... men nej då.
Har ett antal sedlar med lite högre valörer också, så jag slipper nog Forex denna gång! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar