Blogg listad på Bloggtoppen.se

tisdag 25 oktober 2011

Thrills and excitements

På fredag ska jag till Fuji-Q Highland med skolan och jag är överexalterad! Det är en nöjespark som ligger vid Mt Fuji och som innehåller några av världens största och läskigaste berg-och-dalbanor! Som den fartälskare jag är kan jag inte vänta på att få prova alla dessa godingar. Flera av dem innehar ett antal Guiness-rekord, men mest av allt ser jag fram emot den nyaste attraktionen, öppnad i år; Takabisha! Den har ett fall på 121 grader, som är lutar så mycket nedåt att det går inåt (den är brantast i världen). En annan karusell, Eejanaika, är den med mest snurrar och loopar i världen, där sätena snurrar både framlänges och baklänges medan man åker (inte något för dig mamma, med andra ord). Fujiyama är en av de snabbaste i världen och kallas The King of Coasters. Hola! Dodonopa är som uppskjutet, fritt fall och en berg-och-dal-bana i ett och man kommer upp i 172 km/h bara 1,8 sekunder efter start. Ja, det är bara några av åkturerna man kan välja mellan, jag ska åka ALLA! Om det finns tid förstås, hört att köerna är flera timmar långa.

Takabisha

Fujiyama

Eejanaika

Dodonopa

Något jag inte ska göra däremot är att besöka är spökhuset som sägs vara det otäckaste, typ, någonsin och det nummer ett läskigaste i Japan (och de älskar sina spökhus). Det är egentligen inget spökhus utan ett spöksjukhus som tar en timme att gå igenom, människor har fått åka till (det riktiga) sjukhuset efteråt för att de blivit galna av rädsla. Har hört att statisterna där inne tar sitt jobb på fullaste allvar också, att man blir jagad av zombies tills man stupar, ungefär. Är det något jag ogillar lika mycket som jag gillar berg-och-dal-banor så är det obehagliga saker som spökhus och skräckfilmer, usch. Dessutom brukar kön vara ca fyra timmar lång eh, nej, tror inte jag tänker stå där alltså!

Och åh, vi ska klättra lite på Mt Fuji också, men vem orkar bry sig...? Önskar vi kunnat ägna all tid på nöjesparken istället, haha.
Bilder tagna från fujiq.jp och themeparkreview.com

3 kommentarer:

 1. Åååå hade gärna varit med och åkt...... nåja kanske inte riktigt allt, men nåt i allafall :)
  Ha så kul, ska bli roligt att höra hur det var
  Kram från mamsen <3

  SvaraRadera
 2. Ah, har varit där! Det är otroligt kul! :D Helt klart bättre än Liseberg ;)

  SvaraRadera
 3. Stina: Haha, man kan knappast jämföra det med Liseberg eller hur ;) Vi hade dock väldigt kort tid på oss så jag hann inte åka allt jag ville! :( Men nästa gång! :)

  SvaraRadera