Blogg listad på Bloggtoppen.se

lördag 14 april 2012

Stars

Idag var jag bjuden på konsert av en kompis. De heter °C-ute och är med i samma agentur som Morning Musume som jag skriver om ibland. Deras biljetter är svindyra, så det är inget jag hade pungat ut för själv! Men riktigt bra var de, bättre än jag förväntade mig. Trodde inte det var möjligt att dansa två timmar i sträck, samtidigt sjunga live och dessutom få det att låta BRA! De skar inte en enda ton på hela konserten, riktigt imponerande. Fast samtidigt, borde jag vara så förvånad? De är ganska unga (16-21 år) men de har ändå uppträtt i över tio år! Tror den yngsta bara var 6 år när de började. Med det i bagaget borde de väl i alla fall ha utvecklats lite...
Finns en annan grupp som heter AKB48, faktiskt Japans överlägset populäraste. De är överallt här i Tokyo, var du än vänder dig! De säger att AKB48 har mer makt än regeringen och att i deras senaste popularitets-tävling fick vinnaren fler röster än vad premiärministern fick i valet! Det är ju grymt, men för att vara ärlig har jag inte så mycket övers för dem. Seriöst, får jämt frågan varför jag inte gillar dem istället, men när man verkligen säger anledningarna så blir det så obvious. För det första, AKB48 sjunger ALLTID playback och det är så sjukt tråkigt! Dessutom går hela deras image ut på att typ alltid ha bikini eller underkläder på sig... tycker inte det är så jättelämpligt när de har medlemmar som är tretton år? Dock verkar det ju sälja alldeles utmärkt. Men jag känner mer, varför inte välja ett band istället där det verkligen går ut på att ha talang? Där man går på en konsert och får valuta för pengarna och inget jädra jidder med playback!? Visst, någon gång kanske det kan bli orent även för dem (inte idag dock), men de jobbar åtminstone hårt. Dessutom är °C-ute grymma på att dansa!

Vet att inte speciellt många svenskar gillar den här musikstilen och dessutom sjunger de ju på japanska, men ändå, om någon nu skulle bli intresserad av att lyssna. När jag nu malt på om dem i X antal år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar