Blogg listad på Bloggtoppen.se

torsdag 19 maj 2011

Wheter you spend your life smiling or complaining, time goes by just the same. So why not try to have fun?

Är nu tillbaka i Tokyo sen i söndags, så därför ska jag börja uppdatera bloggen igen. Det var trots allt lite skönt att vara hemma i Sverige ett tag och veta att jag var säker när det var som mest ovisst. Dessutom var det mysigt att träffa alla nära och kära. Det som inte var skönt var att komma hem till en meter hög snö, -15 och mörkret. Visserligen var väl i princip all snö borta när jag drog hit igen, men ändå... här i Tokyo är det +25 och strååålande sol! Jag ÄLSKAR Japan!I måndags följde jag med Nathalie och hennes kompis Sandra (som slaggade i mitt finfina 7 kvm stora rum) till Ghibli-muséet i Mitaka. För er som inte vet vad Ghibli är för något ska jag förklara för er. Det är en studio för tecknad film, ungefär som Disney, som drivs av bland annat animé-kungen Hayao Miyazaki och där givetvis alla hans kända verk ingår. För er som fortfarande ser ut som frågetecken kanske titlar som Spirited Away, Det levande slottet, Min granne Totoro och Ponyo på klippan vid havet säger er något? Inte det? Synd för er, då vill jag bara beklaga vad ni missat och sen be er gå till närmaste filmuthyrningsbutik. Det är riktigt, riktigt vackra animerade filmer med underbar fantasi!
Och om ni redan vet vad Ghibli är och liksom jag älskar filmerna rekommenderar jag en tripp till muséet. Det kostar 1000 yen och är hur gulligt som helst.

Sandra åkte hem i tisdags, min skola börjar inte förrän i juli, Natta är på en jobbresa i Nikko och japanerna jobbar varje dag så jag passade på att uträtta det viktigaste ärendet av alla idag - skaffa Alien Registration Card. Det är ett kort för utlänningar som bor i Japan och underlättar den japanska vardagen otroligt mycket. Bland annat är man berättigad att skaffa telefon (prova leva utan din i flera månader, jag lovar abstinensen blir hög), öppna japanskt bankkonto och så får man ta del av den japanska allmänförsäkringen. Själva kortet är inte klart förrän om lite drygt 2 veckor, men jag betalade extra 300 yen (ca 24 kr) för att få ett tillfälligt intyg. Med det kan jag köpa telefon redan idag! Jag ska fråga om någon japan vill följa med mig till SoftBank ikväll och fixa det.

Jag har velat sjunga karaoke med mina sharemates hur länge som helst nu, och jag lyckades få med mig i princip alla till imorgon! Men först ska vi äta middag i Shibuya på en thai-restaurang där Yuuka jobbar. Hon är ganska nyinflyttad i huset, men väldigt rolig. Har också flyttat in en kanadensisk man medan jag varit borta. Vi är några stycken som bott här länge och troligen kommer göra det i framtiden också, men det är verkligen en del som kommer och går.

Hur som helst, så här långa kommer inte mina inlägg bli i framtiden, det är bara för att jag just kommit hit och har en del att berätta! Allt är som det ska här i Tokyo och på sätt och vis känns det som att jag aldrig varit borta. Seeee you.

2 kommentarer:

 1. Ja, Gihblimuseet är grymt! När vi var där visades en kortfilm om sumo-möss. Såg du nån kortfilm?

  Mitaka var ju dessutom värsta mysiga stället!

  http://sakuradesu.blogg.se/

  SvaraRadera
 2. Hej! Jo, vi såg på "Pandane to tamago hime", en jättesöt film om ett gulligt ägg som är slav hos en häxa.

  Ja, jag har dock inte haft chansen att utforska det området tillräckligt, men jag vill åka tillbaka och se mig omkring!

  Jag gillar din blogg. :)

  SvaraRadera