Blogg listad på Bloggtoppen.se

söndag 27 november 2011

You have to make the best out of every day

Idag har jag självklart studerat nästan hela dagen, med några få undantag. Det första när jag gick ner i köket och klagade över att vi inte har några adventsljusstakar i det här hushållet (givetvis inte, det finns ju inte advent här i Japan). Det slutade med att Hiromi blev inspirerad när jag berättade hur advent fungerar och gick och hämtade fram fyra värmeljusstakar istället. Det är väl kanske inte riktigt samma sak, men det funkar onekligen. Blev genast mysstämning i köket!

 

Andra avbrottet infann sig när jag mot kvällningen blev less på icke-julstämningen som lätt infaller när man sitter i snölösa Tokyo i sitt stökiga rum med ett ton läxböcker runt sig... blev helt ur fokus för jag ville dricka glögg och äta pepparkakor! Så kom jag ihåg att en affär inte långt härifrån ju säljer Annas Pepparkakor så jag gick och drog Hiromi lite i armen och den flickan är som tur är alltid sugen på sötsaker! Sen hade vi lite första adventsfirande med pepparkakor, ädelost, små chokladtomtar och varm choklad som substitut för glöggen. Nice! När alla mina prov är över ska jag prova göra egen glögg, det verkar inte jättesvårt.


Hoppas ni alla hade en trevlig första advent också! Nu är det inte länge kvar till jul. Som sagt kommer det bli lite roligt i år i alla fall och se hur jag lyckas få ihop den här julen! Blir ju liksom upp till mig, är ju den enda i boendet som faktiskt fattar hur man firar jul på riktigt. Sen är det nyår som jag är helt clueless över. Antingen drar jag på något megaparty eller sitter och skålar in tolvslaget med mama Nacchan. Båda låter lockande!

Ja och sen är det... 2012. Borträknat jordbävningen då jag inte mådde bra alls (det gjorde ju ingen annan i Japan heller precis), var 2011 ett väldigt bra år. Jag känner att 2012 kommer bli ännu bättre, fast jag inte har en susning vad som kommer att ske. Men det är ju lite det som är tjusningen...? Impulsivitet I heart you.

2 kommentarer:

  1. Annas pepparkakor duger bra när man är i Japan. Blev så besviken när jag uppräckte att IKEA i Tokyo inte längre säljer Marabou godis och pepparkakor längre.

    SvaraRadera