Blogg listad på Bloggtoppen.se

fredag 13 februari 2009

Sweet's Paradise, karaoke, IKEA, Shibuya, Harajuku...

Här kommer det lovade långa inlägget med bilder, trots att jag har lite tid och snart ska dra till Shibuya och klubba. Bilderna är väldigt stora när ni klickar upp dem, bara så ni vet.

Först en bild på mig och Miki när vi äter crêpes (eller är det crepês?) i Harajuku och sen en söööt på Erica som jag tog i skolan idag:




Så, i måndags var jag alltså på Sweet's Paradise. Det var en lång kö av skolungdomar in till restaurangen, vilket man kan förstå. Finns det något folk i världen som älskar sötsaker mer än japanska skolflickor? Nej, jag trodde väl inte det. Vi stod i kö i kanske en halvtimme (eller längre, ofta jag har koll) och när vi väl kom in möttes vi av rosa, hjärtan och gulligull. Vet inte om det alltid ser ut sådär eller om det bara var extra pyntat för att det är Valentine's Day imorgon? Natta sa i alla fall att jag hade hjärtan i ögonen när jag gick in och att det gnistrade om mig, haha. Inte blev det bättre när jag åt, då jag bokstavligt talat hade tårar i ögonen av lycka!
Intet mer behöver sägas, titta här för er själva:

Först två tallrikar med pasta...

Sen en tallrik med bakelser...

Sen en till...


Och sen en skål med glass som jag glömde fota!!
Jag har aldrig varit så mätt (och tjock) i hela mitt liv, hahahaha.

På tisdagen var det alltså karaoke. Jag tänkte faktiskt först inte gå ut alls, eftersom jag lider utav seriös penningbrist, men Miki kom och såg ut som en hundvalp och sa att det inte skulle bli kul alls utan mig. Och Miki är ju min oneechan (storasyster) så jag kan ju faktiskt inte säga nej! :)
Det var i alla fall väldigt kul, jag tror den roligaste karaokekvällen nånsin! Beställde in mat och glass också, eftersom jag inte hade ätit nånting på hela dagen... jag var nämligen mätt hela tisdagen efter måndagens frossande!! Jag glömde kameran, men nästa gång då ska den med!
Vaknade upp på onsdagen vid halv två och orkade inte göra någonting, förutom att skypa med föräldrarna och sen gå till Daiei och handla mat. Skulle baka Valentine's Day-choklad till mina klasskompisar på eftermiddagen men var seriöst slut på energi, så det blev inget. Låg istället i min säng och läste tidningar. Det fick mig att tänka på hur lite jag egentligen har vilat sen jag kom hit. Ingenting, nästan.

Fast igår var jag igång igen, denna gång bar det av till IKEA med Natta. Jag köpte en blomma eftersom mitt rum är så obeskrivligt icke-växtligt, en klädroll (fast jag rollar sängen också eftersom jag alltid ligger med kläderna på...), ett vanilj-doftljus, Estrella-chips, Bilar, Ballerina-kakor, Julknäckebröd, 60%-choklad och en Marabou Hjärtan chokladask till Miki för att hon alltid är så snäll mot mig. :)
Jag åt köttbullar med brunsås, lingonsylt och potatis till lunch med en semla till efterätt och fick nostalgiska och liiite hemlängtan-känslor. Det var otroligt gott med lite köttbullar även om jag gillar japansk mat. Men det är alltid nudlar, ris, nudlar, ris, fisk, fisk, fläskköt, fisk, ris, nudlar, i princip. Ombyte förnöjer!
När vi skulle åka hem med gratisbussen antog vi att det bara gick en buss, men ack så fel vi hade. Istället för att åka in mot Tokyo igen råkade vi hamna utanför Yokohama nånstans och var tvungen att ta tunnelbanan världens längsta sträcka. OUCH för pengarna och OUCH för att jag blev en timme sen hem, jag skulle träffa Miki. Fast hon var inte sur ändå, hon lagade nyttig middag till mig :D Sen tyckte hon att jag verkade spänd (no shit) så massör som hon är gav hon mig helkroppsmassage i 45 min. Sweet her!! Jag blir så bortskämd av alla här på boendet, det är otroligt.

Här är lite bilder från IKEA-äventyret.
Såhär soligt var det i Tokyo:

Natta avnjuter köttbullar och potatis:

Mmm, semla med blåbärsgrädde!

That's it for today!
Jaane

2 kommentarer:

  1. Haha vad annorlunda man ser ut på andras foton... Vill ha meeeer köttbullar! スエーデンのミーツバルおたべたい!

    SvaraRadera
  2. "Men det är alltid nudlar, ris, nudlar, ris, fisk, fisk, fläskköt, fisk, ris, nudlar, i princip. Ombyte förnöjer!"

    Du glömde Bakelserna och godiset! Jag menar det är ju ändå det du lever på, eller?

    現在、存在しませんが、これで生活してください!

    SvaraRadera