Blogg listad på Bloggtoppen.se

söndag 28 mars 2010

A spring day when smiles bloom

Sååå kommer resten av den spännande jag-var-inte-hemma-på-tre-dar-berättelsen! Eller så spännande kanske den inte är. Men det var iaf kul. :)
Efter parken begav vi oss till affären för att köpa ingredienser till vårt nabe/takoyaki-party. Det slutade med att killarna köpte nästan 40 öl- och ciderburkar och sex påsar chips. Till nio personer... på en vardag! Well, så är det i Japan. ;P
På partyt var det verkligen mysigt :) Det kommer några personer som jag inte träffat innan så jag fick mingla lite. I want to make new friends, I want to make new friends, I want to make new friends!! För jag älskar japaner.
Nabe är supergott! Det är en slags soppa (man kan också göra den mer som stuvning) som man kan sätta i lite vad man vill, vi hade nudlar, minisvampar, sallad, räkor, kött och lite annat i vår! Själva soppan smakar lite som miso soppa, men man kan också göra den baserad på soja. Nabe är mer själva grejen, vad man gör den i för slags gryta och att den står i mitten av bordet så alla kan ta av det! Väldigt socialt och bra.
Takoyaki är bollar gjorda av typ mjöl, mjölk och ägg (detta är en gissning) med bläckfiskbitar inuti. Man kan också ha sallad eller lök eller vad man nu tycker om! I alla fall brukar jag inte gilla takoyaki, men de Ryuu gjorde var faktiskt goda! Det är inte det att jag för det första hatar bläckfisk, utan jag brukar inte ens gilla själva bollarna. Men Ryuu gjorde några med ost i istället för bläckfisk och alla tvingade mig att smaka! Och det var gott som sagt!! Jag åt till och med flera stycken. :) Lyckat!

Här har ni takoyaki-järnet! Fotade aldrig nabe!1 kommentar: