Blogg listad på Bloggtoppen.se

onsdag 17 augusti 2011

Down to the river we go

Okej, okej, alla de här bilderna ligger redan på min twitter, men jag har ju bara min telefon att fota med så jag har inte så många fler bilder. Men vem bryr sig ändå?

I alla fall, stället vi campade på i veckan hette Hatonosu och låg ca 3-4 timmar utanför Tokyo med tåg. Riktigt, riktigt vackert ställe som jag verkligen rekommenderar ifall ni någonsin tar er till Japan! Ganska kallt att bada i floden dock, och riktigt strömt, så man får vara försiktig. Inte fastna i en ström på fel sida av floden som jag gjorde, haha. Var tvungen vänta på hjälp i typ 10 min, mina ben höll på att frysa till is! Men jag fick skylla mig själv som inte uppfattade hur strömt det var just där, skulle ha varit mer uppmärksam.
Det roligaste var när vi klättrade på klipporna i vattnet, kände mig som Pocahontas typ. Fast jag hade inga sandaler (de har gått sönder) så när vi vadade i vattnet kändes det som att jag gick på knivar, inte på stenar. Försökte dock tänka bort smärtan, för jag ville ju också vara med på upptäcksfärd! Klättrade så mycket att jag fick träningsvärk i armarna dagen efter! Tur att inte mamma var med för hon skulle ha svimmat om hon såg var vi klättrade någonstans... men vi höll i varandra hela tiden och tog det sakta, så allt gick bra. När vi nådde målet hade vi en riktigt fin utsikt!

Gaki var redo även fast vi bara just klivit på tåget.

Fint, eller hur? Kändes som att vi var i tropikerna.

Började spöregna, åska och blixtra på kvällen. Fast vi hade just tagit oss tillbaka till stugan för att laga mat, så det gjorde inget. Jag tycker att åska är lite obehagligt, dock.

Fast nästa dag sken solen igen och jag tror Gaki var mest pepp av alla.l

Några i sällskapet hittade såpbubblor i kvarglömda-lådan. Det kan man ju roa sig med i timtal!

Ett gäng glada japaner i våran lilla vik.


Imorgon händer det så mycket grejer så jag tror inte jag har tid att gå till skolan. Men jag har lämnat in alla en miljon sidor med läxor, gjort ett viktigt prov idag och ligger långt före alla andra i boken. Plus att det är lätt, så lätt. Tror det är okej att skolka, faktiskt? Eller så skolkar jag halvdag. Men om något barn läser det här: skolka inte, det är dåligt!

Saknar alla i Sverige väldigt mycket idag av någon anledning. Kanske är det för att jag läste att kronprinsessan är gravid, så jag fick lite nationalistiska känslor? Eller för att det närmar sig dagen då föräldrarna kommer? Eller att jag vet att Lina är hemma i Luleå igen och jag vill verkligen träffa henne!? Eller en mix av alltihop. Fast det blir kul imorgon, ska på konsert bland annat så jag kommer inte ha tid att sakna då. Men det är bra att sakna ibland, det tror jag.

2 kommentarer:

  1. Ååh vad fint det såg ut att vara!! :)

    SvaraRadera
  2. Vaaa! Röker dom!!!
    ps din blogg är underbar!
    /pa

    SvaraRadera