Blogg listad på Bloggtoppen.se

söndag 21 augusti 2011

Everyone looks pretty while wearing a yukata


Idag har vi haft en fotografering i yukata. Glenn åker sorgligt nog tillbaka till Kanada imorgon så vi passade på att ta lite bilder lite innan han drar. Vi fotade mest inne i huset eftersom det var väldigt kallt och regnade idag. Vi tänkte egentligen ta fina bilder utomhus, men nu blev det som det blev.

Senare blev det dock lite bättre väder, så vi passade vi på att åka till en matsuri i Roppongi medan vi ändå hade våra yukata på oss. Det var lite kallt, men det gick bra. Har heller aldrig riktigt förstått hur jobbigt det är att bära en yukata. Obi-bältet sitter som en korsett nästan, och sandalerna ser ut som flipflops, fast gjorda av trä och med en liten klack. Både min rygg och mina fötter värkte som tusan på slutet. Sen är ju plaggen ganska trånga, så det är svårt att gå över huvud taget, särskilt i trappor. Men jag har alltid velat gå på matsuri iklädd yukata, så det var väldigt roligt att äntligen göra det också!

Matsurin i sig var ganska mysig. De hade många goda festival-maträtter och duktiga dansare. Till och med Doraemon (ni som kollar på animé) kom på besök! Åh, älskar japanska festivaler, skulle kunna gå varje vecka om jag hann. Fast med liiite bättre väder kanske, haha.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar