Blogg listad på Bloggtoppen.se

torsdag 15 september 2011

Everything just kept on flowing today

Okej, så jag fortsätter på skryt-banan med att säga att jag fick 100 poäng av 100 på veckans prov. Första gången det hände någon i vår klass! Min lärare tjatade hela lektionen om hur förvånad hon blivit när hon såg att jag inte hade ett enda fel (vilket jag själv verkligen var övertygad om att jag hade) och aaaaaaah ja, jag bara älskar att vara duktig för en gångs skull!

Okej och så skryt nr 2: Jag kan ju inte laga mat, vilket alla som känner mig vet. På senaste tiden har jag dock lärt mig enkla saker som tusen olika pastarätter, sallader och quinoaröror. Men när jag nu börjar känna mig säker på det har jag övergått till ris och de senaste veckorna har jag kokat ris flera gånger! I riskokare, alltså... vilket egentligen är världens lättaste, men svårt för mig som typ är rädd för köket! Jag får alltid syner att jag bränner ner hela köket eller lyckas förstöra något dyrt. Men i alla fall, nu när jag kokat ris några gånger tänkte jag att varför inte gå ett steg till och lära mig göra onigiri? Det är japanska risbollar, ofta med något inuti, som jag verkligen ÄLSKAR! Men man sparar ju pengar om man gör det själv. Så imorgon har vi ju skolutflykt, och jag tänkte att ja, bättre tillfälle finns ju inte till att göra egen matsäck! Satte i någon blanding med frön och nötter som tydligen ska vara nyttigt för kroppen och sen bad jag Naomi visa hur man gör formen. "Perfekta" onigiris ska vara trekantiga, av någon anledning. Mina blev ganska bra faktiskt! Hiromi påstod att jag gör de bättre än henne. Hah! Men tack ändå. Hoppas de är goda också...
Så alltså, man kan säga att jag fortfarande är kass på att laga mat (riktigt kass) men jag försöker i alla fall. Även om det är världens enklaste och det går långsamt. Om jag stressade vet jag dock hur paniken skulle slå till, så den här takten passar mig! Nästa gång ska jag försöka mig på scones i micron... åh ångesten! Men jag måste göra det för mitt eget bästa. Kanske... nästa vecka. (Matlagningskunskaper som en treåring, det är jag det.) Men varje ny grej är ändå en ny grej.

1 kommentar:

  1. Det är klart du kan! Det lyckades ju. :)
    Stolt mamma. <3

    SvaraRadera